четверг, 12 мая 2022 г.

 Хочу сьогодні підняти до нашого обговорення, шановні батьки таке важливе і відповідальне запитання: " ДОМАШНІ ТВАРИНКИ У ВАШІЙ СІМ'Ї - ШКОДА ЧИ РАДІСТЬ?" Давайте міркувати разом. Надіюсь мої поради вам допоможуть.

Відповідальний вибір – запорука успіху

Відповідальність – це розуміння, що тварина така ж жива істота як ми: з своїми потребами, особливостями, характером та життєвим циклом. Не розвага, не іграшка та не знаряддя захисту чи виховання.

Мотиви завести улюбленця в кожного свої і їх потрібно добре проаналізувати наперед.

Розважливий підхід до вибору домашнього улюбленця – старт. Якщо ви берете породистого кота чи собаку, розуміючи, що розширення родини теж не за горами, варто поцікавитися особливостями породи.

Сьогодні такої інформації багато в мережі, а хороші розплідники обов’язково переконаються, чи ваша родина пасує тварині тої чи іншої породи перед тим як її вам продати.

Наприклад, кокер-спаніель може бути не найкращим вибором собаки через свою надмірну емоційність чи, навіть, холеричність, а йоркширський тер’єр, з великою ймовірністю, ревнуватиме до малюка.

Те саме стосується сіамських кішок чи кішок породи орієнтал.

Ресурси та планування

Тварини та діти потребують уваги (часу) та фінансових ресурсів.

Близько 2 000 тис. грн на місяць коштує відповідально утримувати здорового собаку середнього розміру (корм, ветеринарні процедури, аксесуари, школа).

І якщо з бюджетом ще можна щось перепланувати, то з часом та людським ресурсом – складно. 

Тварини в домі корисні для здоров’я

Дослідження понад 700 канадських дітей довело, що у дітей, в родині яких тримали собаку до народження та після, в організмі суттєво більше бактерій, що знижують ризик алергій і ожиріння.

Зокрема, такі діти рідше страждають на дерматит.

Наявність котів або собак убереже малюка від генетично обумовленої астми: доведено дослідженням за участю 377 датських дітей.

Наявність в домі живої істоти зазвичай спонукає членів родини активніше взаємодіяти, змінюється спосіб життя, частіше гуляти на свіжому повітрі тощо. Це також корисно і для малюка.

Дехто з батьків помічає, що дітям легше почати повзати чи ходити, маючи перед очима "живий мотив".

Хороший приклад

Безперечно, поява малюка та улюбленця в домі – випробовування для всіх. Але якщо від початку передбачити більшість викликів, з ними можна легко впоратися.

Не змінюйте радикально умови життя домашнього улюбленця. Він має отримувати ті ж ласощі, хвилинку пестощів чи гри, що й до народження малюка, можливість інколи поспати разом, якщо раніше таке траплялось.

Обов’язково потрібно облаштувати місце відпочинку, де тварину не дістануть маленькі ручки. Собаки, між іншим, відпочивають до 20 годин на добу.

Пояснюйте дитині, щойно вона підросте, що котик чи собачка – це не іграшка, що вона потребує догляду та бережного ставлення.



Комментариев нет:

Отправить комментарий