вторник, 10 мая 2022 г.

 Доброго дня, мої дорогі батьки і любі дітки!

Сьогодні розпочнемо наш день з корисних порад для батьків : "Харчування дітей навесні". Думаю, мої поради стануть вам у нагоді.


                                     Харчування дітей навесні   

У весняний період скорочується асортимент овочів і фруктів, під час їх збері­гання значно зменшується кількість вітамінів. Наприклад, такий повсякденний продукт харчування, як картопля, містить дуже мало вітаміну С. У весняний пері­од для організму дитини дуже важливо отримувати всі необхідні речовини. Тому намагайтеся забезпечити дитині не лише регулярність харчування, а й різноманіт­ність. Навесні, коли організм ослаблений, надзвичайно важливо правильно піді­брати раціон для дитини.

 

 

  • Включайте в раціон дитини свіжу ґрунтову зелень. Ліпше вживати невеликі моло­ді пагони — у них найбільша кількість вітаміну С і вітамінів групи В.
  • Купуйте ґрунтову зелень, вирощену природним шляхом. Зелень, вирощена на спе­ціальному ґрунті або методом гідропоніки, менш корисна і навіть може викликати алергічну реакцію.
  • Зведіть до мінімуму вживання дитиною овочів врожаю минулого року, адже за тривалого зберігання в їх хімічному складі відбуваються негативні зміни.
  • Регулярно давайте дитині білокачанну капусту, і не тільки свіжу, а й квашену. Вона дуже багата на вітамін С. До того ж у квашеній капусті є не лише вітаміни, а й бага­то різних мікроелементів, які корисні для підвищення імунітету. Гарної якості сві­жа білокачанна капуста містить стільки ж вітамінів, скільки апельсини і лимони.
  • Збагатіть раціон продуктами, що містять багато вітаміну С, зокрема цитрусови­ми. Вітамін С у них, як і в білокачанній капусті, добре зберігається до весни. Також у цитрусових є вітамін Р (рутин), що підвищує засвоюваність вітаміну С.
  • Додайте до раціону дитини багату вітаміном С чорну смородину. Дві чайні ложки чорної смородини, перетертої з цукром, забезпечать 80% денної потреби у віта­міні С дитини віком від трьох до шести років. Цієї кількості смородини вистачить для приготування смачного напою, який можна дати дитині в два прийоми до приймання їжі.
  • Використовуйте в раціоні зелену цибулю із самої провесни, як тільки вона з'явиться. Корисно давати її дітям постійно в будь-який прийом їжі, також вона корисний компонент багатьох салатів. Зелену цибулю можна вирощувати на підві­коннях.
  • Урізноманітнюйте меню дитини зеленими яблуками, гранатами, волоськими горі­хами, а також багатими на залізо печінкою, м’ясом, зеленню тощо. Однією з осно­вних проблем навесні є зниження рівня гемоглобіну, через що діти стають сонни­ми, млявими, швидко втомлюються.
  • Давайте дитині пити трав'яні чаї з чайною ложкою меду, але якщо у дитини не­має алергії на мед. Вони поповнять організм вітамінами і мікроелементами, а та­кож сприятимуть швидкому засинанню дитини і повноцінному сну, що віднов­лює сили.

   

Комментариев нет:

Отправить комментарий