среда, 4 мая 2022 г.

 Доброго ранку, шановні батьки і найкращі у світі дітки! Сьогодні 4 травня - середа. Продовжуємо працювати з  вами над темою "Безпечна планета для наших дітей".
Ця тема дуже важлива і актуальна. У важкі часи війни нам не слід забувати і про небезпеки, які нас оточують. НЕБЕЗПЕЧНИМИ  є різні вірусні захворювання, від яких маємо намагатись вберегтись самі і вберегти наших діток. Нижче, пишу для вас інформацію, як вберегтись від небезпечного КОРОНАВІРУСУ. 
Будьте всі здорові!!!! 

                                            "Як захиститись від коронавірусу"

  • Часто і ретельно мийте руки водою з милом або розчином на спиртовій основі. Це знищує віруси, які можуть бути у вас на руках.
  • Не торкайтеся очей, носа та рота. Руки торкаються багатьох поверхонь, і на них може потрапити вірус, а звідти - у ваш організм.
  • Прикривайте рот під час кашлю чи чхання зігнутим ліктем або одноразовою серветкою.
  • Використані серветки негайно викидайте у смітник, щоб вірусні частки не заражали інших людей.
  • З тієї ж причини необхідно триматися на відстані не менше двох метрів один від одного - це приблизно на відстані двох витягнутих рук.
  • Людей також просять залишатись вдома і виходити лише у разі крайньої потреби, щоб зменшити контакт з тими, хто кашляє та чхає.
  • Експерти ВООЗ також радять уникати рукостискань під час зустрічі. Привітатись можна кивком голови, помахом руки або поклоном.
  • Прості маски, подібні до тих, які ви купуєте у супермаркеті, не захистять вас від зараження. Вони надто вільно фіксуються на обличчі, не закривають очі, їх також не можна носити протягом тривалого часу.

    Але вони знижують ризик зараження вірусом через чхання або кашель та захищають від інфекції, що передається через брудні руки до рота.

    Часто в інфікованих людей симптоми можуть взагалі не проявлятися, тому маски в громадських місцях не зашкодять.

    Щодо рукавичок, ВООЗ говорить, що часте миття рук ефективніше захищає від COVID 19, ніж гумові рукавички.

    Збудник може забруднити рукавички. Торкаючись після цього обличчя, ви переносите вірус з поверхні рукавичок на обличчя і ризикуєте заразитися.




Комментариев нет:

Отправить комментарий